Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De är nominerade till Tidskriftspriset 2016

Publicerad: 21 September 2016, 10:46

I dag presenteras de nominerade till Tidskriftspriset 2016 i klasserna Årets Journalist, Årets Digitala Tidskrift Fackpress och Årets Digitala Tidskrift Populärpress.


Årets Journalist

- Thomas Arnroth, KIT

Thomas är den gamla räven som anammat det nya, och som han gör det! Alltid berörande, alltid nyfiket och aldrig utan att glömma bort sin publik. En av Sveriges bästa stilister och historieberättare, oavsett om han uttrycker sig i skrift – eller i serieform.

- Åsa Erlandsson, Svensk Polis

Åsa Erlandsson ger med sina reportage en unik bild av Sveriges värsta skolattentat. Hon följer även polisen in i deras känsliga verksamhet och hon skildrar med ett rakt och kärnfullt språk samhällets olycksbarn på ett sätt som berör, väcker engagemang och sprider kunskap.

- Mattias Göransson, Magasinet Filter

För att han – i ett väldokumenterat och välskrivet reportage – metodiskt avslöjar hur försvar och medier tecknar en bild av Ryssland som den lede fi. Mattias Göransson vill kasta nytt ljus över en krigisk samhällsdebatt.

Ann Lagerström, Modern Psykologi

Med djup kunskap och känsla, har Ann Lagerström mött personer som med personlig erfarenhet har format vår psykologiska kunskap. Genom sina porträtt har hon fördjupat läsarens förståelse för såväl den enskilde individen som av vad det är att vara människa i vår tid.

Årets Digitala Tidskrift Fackpress

- Chef

Chef.se är lika delar nyheter som verktygslåda för kunskapstörstande chefer och personalvetare som vill utvecklas i sina jobb. Affärs- och produktutvecklingen går hand i hand på ett inspirerande sätt.

- Hem & Hyra

Tioårsjubilerande Hem & Hyra har allt annat än stagnerat. Deras ledande journalistik från hela landet är angelägen och sprids vidare i många andra medier.

- Journalisten

Journalisten.se är ett självklart nav för landets journalister. Ständigt uppdaterad, sammanfattande och fördjupande, utforskandes nya format som tv och podd.

- Resumé

Journalisten.se är ett självklart nav för landets journalister. Ständigt uppdaterad, sammanfattande och fördjupande, utforskandes nya format som tv och podd.

Årets Digitala Tidskrift Populärpress

- Elle Decoration

ElleDecoration.se inspirerar långt utanför de egna plattformarna. I sociala medier bygger de framgångsrikt en relation i vardagen med sin målgrupp.

- Frida

I tider av klickjakt står Frida upp för stärkande värderingar. I olika digitala kanaler når de sin målgrupp med en mix och ett tilltal som imponerar.

- KIT

KIT fortsätter att utforska journalistik och affärsmodeller på ett nytänkande och inspirerande sätt. Med en spännande mix i innehåll och uttryck skapar de journalistik som hittar fram.

- Politism

Politism vill sätta standarden för framtidens ledarsidor. Med högaktuellt innehåll mitt i samtiden skapar de debatt nära sina läsare på ett sätt som engagerar.

Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan arrangeras på Cirkus i Stockholm den 25 oktober. Under kvällen delas sammanlagt 12 priser ut.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.