Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De är nominerade i Årets gratistidning

Publicerad: 25 februari 2019, 09:40

Louise Bornhalls och Mikael Anderssons reportage i Järfälla Tidning är nominerat i kategorin Årets reportage, politik, samhälle, näringsliv i Årets gratistidning.

Nu släpps de nominerade i fem kategorier i branschtävlingen Årets gratistidning.


Den 29 mars arrangeras gratistidningarnas branschdag och galan Årets gratistidning på Berns i Stockholm. På kvällen delas priset Årets gratistidning ut i flera kategorier. Nyligen släpptes de nominerade i fem kategorier.

Här är de nominerade i kategorin Årets Reportage, politik, samhälle, näringsliv:

Nacka Värmdö Posten

Om att bo på öarna. Ansvariga: Hanna Bäckman, Jenny Frejing. Juryns motivering lyder: ”En ambitiös satsning som synliggör skärgårdsborna – och som inte bara ger en rad svar på frågan om befolkningsutvecklingen på öarna, utan även lyfter fram ett antal sätt att vända utvecklingen.”

Magazinet VXO/Mosaik

Väninnor till väninnor. Ansvarig: Nadia Hagberg. Juryns motivering lyder: ”Det handlade först om att nyanlända kvinnor skulle träffas och prata svenska tillsammans. Nu har det blivit en väg till jobb för dem som annars kan vara långt från arbetsmarknaden.”

Järfälla Tidning

Kvinnliga poliser i 60 år.Ansvariga: Louise Bornhall, Foto Mikael Andersson. Juryns motivering lyder: ”Vi får en inblick i den kamp som förts av kvinnor inom polisen för att det idag inte ska ses som något konstigt att en kvinna söker sig till polisyrket.”

Här är de nominerade i kategorin Årets Reportage, Sport, kultur, nöje

Mitt i Stockholm

Cyklister i Stockholm förr och nu Ansvarig: Stefan Källstigen (text och bild). Juryns motivering lyder: ”Historiska och nytagna bilder ger läsarna chansen att upptäcka en tid då cyklisterna regerade, men där trafiken ändå flöt på och harmoni rådde med bilisterna.”

Östra Sörmlandsposten

Från ryggbrott till genombrott. Ansvarig: Johan Karlsson. Juryns motivering lyder: ”Simon Carlssons resa från en hemsk olycka till SM-guld i en helt ny sport”

VXO Media – Mosaik

Om Daniel Rahimi. Ansvarig: Alexander Jepsen. Juryns motivering lyder: ”Hockey är långt från fotbollen när det kommer till integration. Växjö Lakers försöker ändra detta, möt Rahimi vars pappa är från Iran och aldrig hade hört talas om Hockey innan han kom till Sverige”

Här är de nominerade i kategorin Årets Korta artikel:

Din Lokaltidning

Fulspolning. Ansvarig: Ida Eidem. Juryns motivering lyder: ”Det är viktigt att belysa sådant som är i behov av förändring.”

Nacka Värmdö Posten

Världen i Nacka och Värmdö. Ansvarig: Hanna Bäckman. Juryns motivering lyder: ”Greppet att jämföra områden och besöksmål med platser runt om i världen blev lyckat – en lättillgänglig snabbguide inklusive aktuella evenemangstips med glimten i ögat, som får mycket sagt på få tecken.”

Veckovis

Räkfiske. Ansvariga: Text Sarah Howard, Foto Robert Dahlberg. Juryns motivering lyder: ”Artikeln bjuder även på en inblick i räk- och fiskeindustrin, en bransch som ständigt är aktuell och intressant på Västkusten.”

Här är de nominerade i kategorin Årets Artikelbild:

Markbladet

Käpphästridning. Foto: Christer Hansson. Juryns motivering lyder: ”Första bilden på framtidens stjärna i en framtida sport”

Tidningen 7

Tältare. Foto: Håkan Nordström. Juryns motivering lyder: ”Så nära men för stunden så långt borta”

Mitt i Stockholm

Begravning. Foto: Daniel Diaz. Juryns motivering lyder: ”Ett fruset ögonblick som griper tag i hjärtat och samtidigt påminner om de stora mästarnas kompositioner inom konsthistorien”

Här är de nominerade i kategorin Årets Gräv i Gratistidning:

Lokaltidningen Skåne
Artikelserien – Människan bakom brottet. Ansvariga: Text: Sanna Hjalmarsson, Foto: Mattias Grenholm. Juryns motivering lyder: ”Människan bakom brottet – Vad fick dem att inleda sin kriminella bana? Hur är livet bakom galler? Och hur gör man för att bli en hederlig medborgare igen?”

Mitt i Vasastan

Hyreslägenheter blir hotell. Ansvariga: Text: Ida Persson, Foto: Pekka Pääkkö. Juryns motivering lyder: ”Granskningen berättar om myndigheter utan koll som står handfallna medan bostäder tänkta för stockholmare går till turister, mitt i en brinnande bostadskris.”

Nacka Värmdö Posten
Giftutsläpp i Farstaviken. Ansvarig: Charlotta Westling. ”Allt började egentligen för 25 år sedan med en rapport från KTH gjord av en student, Men sedan 2016 har NVP:s grävande reporter Charlotta Westling grävt i en sörja som får större och större konsekvenser”

Juryn består av Stefan Eklund, chefredaktör Borås Tidning, Peter Enckell, före detta utgivare av Commersen samt Brit Stakston på Blank Spot Project.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.