Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De är Kalibers nya grävkorrar

Publicerad: 24 november 2016, 12:16

Kina Pohjanen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio och Johanna Sjövall, Sveriges Radio Ekot. Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio.

Reportrarna Kina Pohjanen och Johanna Sjövall ska under våren 2017 gräva för P1:s program för undersökande journalistik.


Ämnen i artikeln:

P1Sveriges Radio

Projektet med grävkorrespondenter inleddes tidigare i höst. Tanken är att två reportrar som gått Sveriges Radios grävutbildning ska få chansen att mer djupgående och på heltid ägna sig åt grävande journalistik på Kaliberredaktionen.

Först ut var Samira Othman, P4 Halland, och Daniel Värjö, P4 Gotland. Under sin tid på Kaliberredaktionen har de undersökt dyra särläkemedel och miljömärkning av fisk.

”Det har varit fantastiskt att få möjligheten att gräva på heltid och lärorikt och utvecklande att jobba med Kalibers redaktion”, säger Daniel Värjö i ett pressmeddelande.

Till våren är det Kina Pohjanen och Johanna Sjövalls tur att ta plats på Kaliber. Kina Pohjanen, som prisats med två guldspadar, arbetar i dag på P4 Uppland och Johanna Sjövall är knuten till Ekots grävgrupp.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev