Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DD flyttar till DT

Publicerad: 10 januari 2013, 14:17

Dala-Demokraten ska snart flytta sin verksamhet till mindre lokaler. Huvudspåret är ett konferensrum hos Dalarnas Tidningar.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Efter alla nerdragningar har tidningshuset blivit för stort för Dala-Demokraten. Inom kort räknar ledningen med att flytta verksamheten till mer ändamålsenliga lokaler.

Dalarnas Tidningar har erbjudit dem att ta över ett stort konferensrum i deras fastighet. Just nu pågår förberedelserna för att ta emot de nya hyresgästerna. Men ännu är inga kontrakt klara. Och Dala-Demokraten tittar på fler alternativ.

Men Dalarnas Tidningar är vårt huvudspår, säger DD:s redaktionschef Mats Larsson.

Åtgärden är en konsekvens av det stora sparpaket som presenterades i november. Närmare 50 tjänster av totalt 76 ska, eller har, försvunnit. För att klara verksamheten inleddes förhandlingar med Dalarnas Tidningars ägare Mittmedia om ett nära samarbete.

Hur bråttom är det med en flytt för DD?

Vi räknar med att vara på plats i nya lokaler i mars, säger Mats Larsson.

Arbetsgrupper jobbar därför redan med frågan. De fackliga förhandlingarna kommer inte heller att orsaka några problem tror han.

Det här kommer att gå snabbt.

DD närmar sig Mittmedia

Nu är det klart DD tvingas till massuppsägning

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.