Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dawit Isaak förd till sjukhus Vårdas under hård bevakning

Publicerad: 3 Februari 2009, 14:49

Den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak befinner sig på sjukhus där han vårdas för allsvarligt nedsatt hälsa. Han flyttades i början av januari från fängelset Dongolo cirka sju mil utanför Asmara.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Nu befinner han sig på ett sjukhus i huvudstaden som tillhör det eritreanska flygvapnet. Han bevakas mycket hårt och har endast kontakt med en läkare. Ingen annan sjukhuspersonal får träffa honom. Inga anhöriga har heller tillåtelse att besöka honom.

Uppgifterna vidarebefordras av organisationen Free Dawit Isaak, som fått dem från en italiensk sajt om Eritrea.

Dawit Isaak och 112 politiska fångar flyttades i mitten av decembert på order av president Isaias Afewerki till ett speciellt fängelse, Dongolo, i staden Imbatkala. Ansvarig för detta var överste Tesfaldet Habteselasie. Fängelset är känt för att vara ett av dem hårdaste i hela Eritrea.

Bland dem som förflyttades finns två högt uppsatta inom flygvapnet och den före detta gerillasoldaten  Aster Yohannes. Hon är gift med Petros Solomon som var fiskeriminister och en av G-15 gruppen.

Transporten av fångarna skedde nattetid med hjälp fyra bussar och bakom fördragna gardiner, för att ingen skulle upptäcka vilka som var i bussarna. Transporten hade militär eskort.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.