Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag25.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Därför stöttade experten Tymosjenko

Publicerad: 12 Juni 2012, 04:47

SVT:s Johanna Fränden visade sitt stöd för Ukrainas fängslade ex-premiärministern Julia Tymosjenko under gårdagens fotbollssändning.


Ämnen i artikeln:

SVTFotbolls-EM

Till sändningen hade Johanna Frändén skapat en liknande frisyr som förknippas med den fängslade före detta statschefen.

”Jag hade bestämt på förhand att göra detta av solidaritet för Julia Tymosjenko. EM är en fotbollsfest men det spelas också i en nation som inte fullt ut är en demokrati”, säger Johanna Frändén till SVT.se.

Julia Tymosjenko var premiärminister i Ukraina från slutet av 2007 till mars 2010. I oktober 2011 fängslades hon dömd för maktmissbruk. Många bedömare menar att det är landets nuvarande ledare Viktor Janukovitj som ligger bakom åtalet.

Johanna Frändén menar att det inte är något problem att hon inte är objektiv i sin roll som expertkommentator:

”Tvärtom så är det inte konstigt att vi har åsikter, speciellt om protesterna i Ukraina. Det är inte ett politiskt ställningstagande till höger eller vänster. Det är en solidaritetshandling för Julia Tymosjenko, som inte fått en rättvis rättegång”, säger Frändén till SVT Nyheter

Ämnen i artikeln:

SVTFotbolls-EM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.