Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Därför omorganiserar Resumé

Publicerad: 19 februari 2018, 09:54

Resumés affärsområdeschef Mathias Kallio. Foto: Andreas Elgstrand

"Likheterna mellan koncept och redaktion gör att vi behöver integrera de två och arbeta närmare ihop", säger Resumés affärsområdeschef Mathias Kallio.


Ämnen i artikeln:

Mathias KallioResumé

I fredags stod det klart att Fredrik Svedjetun, i dag konceptchef på Resumé, blir ny chefredaktör för tidningen. Han tar över i samband med en omorganisation som fått Johan Såthe att besluta sig för att lämna sin roll. Omorganisationen innebär att konceptverksamheten integreras i redaktionen, vilket får konsekvensen att rollen som konceptchef och chefredaktör slås ihop till en tjänst som Fredrik Svedjetun erbjudits.

Resumés affärsområdeschef Mathias Kallio kommenterar omorganisationen.

– Branschen har förändrats en hel del på bara några år. Eventdelen har växt och blivit allt viktigare för affären, och även om koncept och redaktion är olika kanaler finns det flera likheter vilket gör att vi behöver integrera de två och arbeta närmare ihop.

– Eventverksamheten är att betrakta som journalistik även om det är en annan uttrycksform än vad vi är vana vid. Den har en redaktionell utgångspunkt och innehåller samma moment: prenumeranter, i form av deltagare, och annonsörer, i form av partners.

Det låter som ett tungt ansvar att en person ska axla detta, har ni funderat över det?

– Absolut, och vi har gjort en riskanalys som vi kommer att följa upp. Vi är på det klara med att det ställs stora utmaningar på Fredrik i den här rollen och vi tittar på hur vi ska hantera det. Han kommer att få bra uppbackning – framför allt på konceptsidan, säger Mathias Kallio och vidare:

– Men tillsammans med Fredrik har vi gjort bedömningen att han kommer att klara av detta.

Utöver Johan Såthe lämnar också magasinets redaktionschef Anna-Stina Atterday, som i dag arbetar 50 procent på Resumé och 50 procent på Veckans Affärer, sin roll i samband med omorganisationen. Hon kommer fortsättningsvis helt att ägna sig åt Veckans Affärer. I och med det blir rollen som redaktör för Resumés magasin vakant. Det kommer fortsatt vara en 50 procentig redaktörsroll. Och Mathias Kallio ser gärna att den kombineras med 50 procent seniorreporter.

Läs också

Fredrik Svedjetun tar över Resumé

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mathias KallioResumé

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev