Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Därför nobbar VF SD:s annonser

Publicerad: 11 September 2014, 11:24

Värmlands Folkblad vill inte ha något att göra med Sverigedemokraterna på det affärsmässiga planet. Ett beslut som lokala partiföreträdare menar är ett slag mot yttrandefriheten.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Värmlands Folkblad har sagt ett tydigt nej till annonser från Sverigedemokraterna. Ett beslut som väckt starka känslor hos de lokala partiföreträdarna.

Det här är ett hårt slag mot yttrandefriheten och informationsfriheten, när ett politiskt parti som sitter i Sveriges Riksdag inte tillåts att föra ut sitt budskap till väljarna på samma sätt som övriga partier. Det skriver partiets distriktsordförande Runar Filiper i en debattartikel.

Chefredaktör Peter Franke ger inte mycket för den kritiken. I en ledare säger han: Det är löjligt att anklaga oss för att vara emot yttrandefriheten och inte ge demokratin fritt spelrum. Om vi vore det skulle väl inte Filper få in sin debattartikel?

Tidningen bevakar SD på nyhetsplats med vill inte upplåta annonsutrymme för partiet. Det är ingen mänsklig rättighet att få köpa annonsutrymme i våra kanaler. Det är ett ömsesidigt samarbete och vi väljer som företag vilka vi vill ha som partners.

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.