Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Därför flirtar SVT med mediehusen

Publicerad: 18 Maj 2010, 10:50

Det handlar inte om pengar för SVT. Utan snarare om tittare och initiativ.


Ämnen i artikeln:

SRSVT

Några pengar ska inte vara inblandade i det nya samarbetet mellan SVT och Mktmedia enligt de uppgifter Medievärlden har fått fram.

För SVT:s del handlar det nog mer om att man genom att även publicera sitt material på lokala mediehus sajter når fler än vad man gör på sina egna lokal sajter. Speciellt som tittarna nu håller på att byta beteende. Allt fler väljer att konsumera tv när de själva vill med hjälp av utbudet på nätet. För public service-företagen är målet att nå så många som möjligt utan att passera de ramar som avtalet med staten ställer upp.

Dessutom handlar det nog också om att man vill slippa, eller i alla fall ta initiativet i, debatten om hur mycket SVT ska få agera på nätet. Vilket mediehus kan skälla på public servicebolagens digitala satsningar om man själv har en strid ström av lokalt och proffsigt producerat rörligt material, betalt av licenspengar, på sin sajt?

Sedan är det mest ett antal frågetecken:

Inom Mktmedia pågår ett försök med att lägga delar av tidningssajterna bakom en betalvägg. Först ut är Strömstads Tidning men fler lär komma. Ligger SVT:s inslag bakom väggen innebär det att tidningen får intäkter från public service-materialet. Får man det?

Troligen har Mktmedia ensamrätt att publicera material från SVT på sina sajter. Men det gäller sannolikt bara mediehusens respektive spridningsområde. Vilken tidning utanför Stampensfären ska bli först med ett eget avtal med SVT?

Betyder det här att det kommer samarbete mellan lokala TV4-stationer och lokala eller regionala Bonniertidningar?

Alla tidningar har gjort mer eller mindre stora satsningar på eget rörligt material på nätet. Vad kommer att hända med dessa i framtiden där man skrivit avtal med SVT?

När ska SR inleda ett podcast-samarbete med något mediehus?

SVT och Stampen inleder samarbete

Ämnen i artikeln:

SRSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.