Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Danska medier vill begränsa DR:s verksamhet på webben

Publicerad: 27 September 2016, 06:51

Branschorganisationen Danske Medier vill stoppa Danmarks Radios och de regionala TV2-stationernas nyhetsförmedling på digitala plattformar.


Ämnen i artikeln:

Public service

Rapporten, som skickats till den danska kulturministern, visar att danska public services nyhetsförmedling består av samma innehåll och artikellängd som kommersiella mediers gör. Den visar också att DR tagit marknadsandelar från de rikstäckande danska morgontidningarna.

Mot bakgrund av rapporten har Danske Medier lagt fram sex förslag. Ett av dem handlar om att begränsa DR:s verksamhet på webben. Det för att kommersiella danska medier ska kunna etablera sig och ta betalt för sitt digitala innehåll.

Men DR motsätter sig branschorganisationens förslag:

”Alla Danske Mediers förslag handlar om att göra DR smalt och något för ett fåtal. Det är inte public service”, säger DR:s mediedirektör Gitte Rabøl, som konstaterar att public service måste finnas där licensbetalarna finns – och då är de digitala plattformarna viktiga.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.