Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Daniel Wiklander tar över Scoop

Publicerad: 3 september 2018, 10:08

Daniel Wiklander. Fotograf: Snezana Vucetic Bohm.

Grävande Journalister tidskrift Scoop får Daniel Wiklander som chefredaktör med start idag. Han ersätter Per Agerman som varit redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften sedan förra året.


Daniel Wiklander kommer senast från tidskriften Expo där han varit vikarierande chefredaktör. Han har tidigare jobbat som nyhetsjournalist, på bland annat DN, Aftonbladet och SVT, som chefredaktör för tidningen Arbetaren, och redaktör på Ordfront Magasin.

” Behovet av tålmodigt grävande och undersökande journalistik blir allt större i en omvärld där nyhetstempot blir allt hetsigare, och där rykten och ren desinformation har allt lättare att få spridning”, säger Daniel Wiklander i en kommentar.

Formen för uppdraget ändras också så att Scoop-redaktören nu blir anställd istället för att arbeta som frilansare, som en del i ett förändringsarbete som påbörjas nu.

”Scoop har sett ungefär likadan ut i snart 30 år, och tidskriften har fyllt ungefär samma funktion. Vi tror att det förändrade medielandskapet också ställer Scoop inför nya förutsättningar och utmaningar, och därför vill vi nu fundera över hur Scoop på bästa sätt tjänar FGJ:s medlemmar, och den undersökande journalistiken”, säger Fouad Youcefi.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.