Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Daniel Suhonen till ETC

Publicerad: 1 februari 2018, 08:47

Daniel Suhonen. Foto: Sara Appelgren.

Författaren och debattören Daniel Suhonen börjar skriva ledartexter för ETC-tidningarnas fördjupande nyhetsmagasin.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtETC

”Jag står nog i mitten av den socialdemokratiska idétraditionen egentligen, men jag kan förstå om många ser det som en vänsterposition. Socialdemokraterna har glidit så mycket åt höger under den senaste tiden att det jag står för har blivit väldigt radikalt”, säger Daniel Suhonen, vars ledare kommer att publiceras i nyhetsmagasinet ETC varannan vecka.

Daniel Suhonen, i dag chef för den fackliga tankesmedjan Katalys, har en mångårig bakgrund inom arbetarrörelsen. Bland annat som kulturpolitiker i Stockholm, redaktör för SSU:s tidskrift Tvärdrag, chefredaktör för socialdemokratiska Tiden och som studiesekreterare på ABF i Stockholm. När Håkan Juholt (S) var partiledare 2011 var Daniel Suhonen hans informella talskrivare.

”Daniel Suhonen är en vass debattör och en blåslampa under socialdemokratin, från vänster. Vi är väldigt glada över samarbetet”, säger Annie Hellquist, redaktör för nyhetsmagasinet ETC, som kommer att dela på utrymmet på ledarplatsen med Daniel Suhonen.

Nyhetsmagasinet ETC utkommer en gång i veckan.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtETC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.