Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Daniel Sandström i rätten idag

Publicerad: 1 december 2011, 06:44

Idag återupptas målet där en jurist stämt Sydsvenskans chefredaktör för en publicering som gjordes av hans företrädare.


Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

I en tidigare förhandling har tingsrätten kommit fram till att Daniel Sandström är ansvarig utgivare på Sydsvenskan idag.

Nu ska själva kärnfrågan avhandlas, alltså: Kan Daniel Sandström åtalas för att han inte har avpublicerat en artikel som hans företrädare Hans Månson publicerade 2004.

Det enda domstolen har bestämt är att Daniel Sandström är ansvarig utgivare för Sydsvenskan, behövdes det en rättegång för det? Det var så bisarrt att ingen av oss fattade det, säger Hans Månson.

Publiceringen 2004 handlar om en namngiven jurist som dömdes till fängelse för pengatvätt. När mannen bad Daniel Sandström ta bort artikeln från Sydsvenskans sajt vägrade han. Juristen stämde då Daniel Sandström för förtal.

Det är irriterande att inte till fullo veta var ansvaret börjar och slutar, både för utgivare och medborgare. Rättsläget är osäkert, säger Daniel Sandström.

Rättegången har fått skjutas upp eftersom juristen som stämt Daniel Sandström suttit häktad för ett liknande brott som det publiceringen handlade om.

Medievärlden har sökt Daniel Sandströms advokat Ulf Isaksson.

Advokaten som stämt Daniel Sandström häktad igen

Utgivarskap med arvsynd eller uthängd för evigt?

”Leder till publicistisk arvsynd”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.