Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Daniel Sandström ansvarig för Månsons publicering

Publicerad: 20 Maj 2010, 09:22

Tingsrätten anser att Daniel Sandström kan göras ansvarig för en artikel som föregångaren Hans Månson publicerade. Det här får ohyggliga konsekvenser om det står sig, säger Hans Månson.


Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Malmö tingsrätt har slagit fast att Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström kan göras ansvarig för en artikel som publicerades 2004, långt innan han blev ansvarig utgivare.

Den första deldomen gällde enbart om Daniel Sandström var part i målet. Nu ska tingsrätten ta ställning till om Daniel Sandström gjort sig skyldig till förtal.

Hans Månson är förvånad över tingsrättens dom.

Visserligen ska tingsrätten inte ta hänsyn till följder, men det kommer att bli kaos i systemet om det här står sig. Du riskerar som ansvarig utgivare att få på dig en massa gamla fall och folk som ringer om gamla artiklar på nätet.

Och när folk börjar ringa om gamla artiklar till vilka du inte har bakgrund eller sammanhang kan det bli väldigt mycket jobb att sätta sig in i frågorna.

Medievärlden söker Daniel Sandström .

Imorgon kommer Hans Månson att skriva en kommentar till domen och dess konsekvenser.

”Leder till publicistisk arvsynd”

Vem är ansvarig för artiklar på nätet?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.