Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Daniel Poohl är årets Mommapristagare

Publicerad: 29 november 2017, 06:49

Årets pristagare Daniel Poohl och juryns ordförande Eva Hamilton. Foto: Linnéa Kihlström

Föreningen Utgivarna har utsett Expos chefredaktör Daniel Poohl till årets utgivare och mottagare av Mommapriset.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På tisdagskvällen fick Expos chefredaktör och ansvariga utgivare Daniel Poohl ta emot Mommapriset 2017.  Priset ska gå till en person som ”genom sina handlingar bidragit till och lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.”

Juryns motivering löd: ”För ett modigt och oförtröttligt utgivarskap i demokratins tjänst, som konsekvent och till allas gagn granskat och belyst det öppna samhällets fiender.”

Juryns ordförande Eva Hamilton kommenterar:

– Daniel Poohl har som ansvarig utgivare under lång tid navigerat i de svåraste av publicistiska vatten- och han gör det med mod, konsekvens och sunt förnuft.

– Jag ser priset som ett erkännande för vårt sätt att göra journalistik. Det betyder mycket i en tid när allt fler aktörer försöker sprida enkelsidig propaganda i journalistik skrud, sade Daniel Poohl.

Prisutdelningen föregicks av ett samtal om hur politiken ska bevakas inför valet. På scen var Ekotchefen Olle Zachrison, Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Eva Burman, Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD och SVT:s programdirektör Jan Helin.

Medievärldens Instagram kan du se fler bilder från kvällen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev