Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Daniel Kjellberg tar över Råd & Rön

Publicerad: 7 juni 2018, 11:36

TT:s redaktionschef Daniel Kjellberg lämnar TT Nyhetsbyrån för att ta över Råd & Rön. Foto: Jessica Gowtt

TT:s nuvarande redaktionschef Daniel Kjellberg tar över som chefredaktör och vd för Råd & Rön när Carina Lundgren går i pension efter över 20 år på tidningen.


Ämnen i artikeln:

TT

Daniel Kjellberg har varit på TT i närmare 16 år. Men i höst lämnar han nyhetsbyrån för att ta över konsumenttidningen Råd & Rön.

– Det ska naturligtvis bli väldigt roligt och spännande. Råd & Rön känns som en otroligt bra titel och jag ser fram emot att ta varumärket in i framtiden tillsammans med gänget där. Att få jobba med konsumentjournalistik lockar mig eftersom behovet av en oberoende och vass sådan bara ökar.

Och även om det finns olikheter mellan TT och Råd & Röd ser Daniel Kjellberg också flera likheter:

– Precis som TT är Råd & Rön ett starkt, trovärdigt och oberoende varumärke.

I hans nya roll ingår uppdraget både som vd och chefredaktör.

– Att få det helhetsansvaret ser jag som utmanande och utvecklande. Ett viktigt fokus är att stärka den digitala affären ytterligare.

Hur kommer det att märkas att du tar över?

– Det är lite tidigt att säga än. Jag tar mig an den här uppgiften med stor ödmjukhet. Mitt första steg blir att lära känna redaktionen och produkten. Innan dess vill jag inte komma med någon programförklaring.

Att lämna TT efter så många år känns tryggt och odramatiskt, berättar han:

– Jag har varit här i snart 16 år. Det har varit en rolig och utmanande – men ibland också svår – resa. De senaste åren har vi gått igenom en rad stora, viktiga och omvälvande processer. Vi har utvecklat nya tjänster, tagit våra första steg när det handlar om automatiserade processer samtidigt som vi tvingats spara en del pengar längs vägen.

– Men just nu befinner sig TT i ett stabilt och bra läge. Jag har ett mycket välfungerande gäng runt omkring mig. Samtidigt har jag känt att jag någon gång i livet vill göra något annat – och nu känns det som ett väldigt bra tillfälle att göra det.

TT Nyhetsbyråns vd och chefredaktör Jonas Eriksson kommenterar Daniel Kjellbergs val att lämna:

”Daniel är en person som inte gör någonting halvdant. Under hans tid som redaktionschef har han på ett fantastiskt sätt lyckats möta dom allt hårdare krav som våra kunder ställer på oss, genom att få hela redaktionen att arbeta på ett flexibelt och kreativt sätt. Detta har skett med fortsatt hög trovärdighet i det vi levererar. Vi vill önska Daniel lycka till som vd och chefredaktör för Råd & Rön och är övertygade om att han kommer att göra succé även där.”

Från och med augusti går Vicktor Olsson in som tillförordnad redaktionschef. Vid sin sida får han Lisa Abrahamsson som tillförordnadf biträdande redaktionschef.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.