Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dalarnas Tidningar slår ihop editionerna

Publicerad: 12 Juni 2003, 06:52

De fem tidningarna i Dalarnas Tidningar blir den 1 september en enda i fem editioner. Med en upplaga på 66 400 exemplar blir Dalarnas Tidningar landets näst största landsortstidning efter Helsingborgs Dagblad och den största inom FLT Media.


Med den sammanlagda upplagan blir kontaktkostnaderna lägre än hittills, säger Pär Fagerström.
– De blir högre än vad du betalar för Falu Kuriren ensam, men betydligt mindre än för totalen.
En helsida fyrfärg kommer att kosta strax under 51 680  kronor att jämföra med 30 640 kronor för en motsvarande annons i Falu Kuriren i dag. Falu Kurirens upplaga är 29 000 exemplar.
Man kommer att kunna annonsera enligt tre olika modeller, antingen i en tidning (lokalt), eller i alla sexdagarstidningarna (regionalt) eller i samtliga (riks).

Redan samma till 60 procent

För läsarna kommer sammanslagningen att bli synlig på ettan där det under respektive ordinarie logga ska stå Dalarnas Tidningar.
Tidningarna uppfyller redan i dag kriterierna för att få räkna ihop sina upplagor; de har samma ansvarig utgivare och 60 procent av det redaktionella innehållet är gemensamt.
På frågan om sammanslagningen kommer att innebära organisationsförändringar svarar Pär Fagerström försiktigt.
– Om tidningar har gemensamma avsnitt och unika avsnitt har det bäring på organisationen.
Tillsammans med Gefle Dagblad har Dalarnas Tidningar ett paket för platsannonsering. Det ligger, säger man nu, nära till hands att göra något även på riksplanet och inom FLT:s ram.  
I Dalarnas Tidningar ingår Falu Kuriren, Borlänge Tidning med Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning.  Alla är sexdagarstidningar utom den sistnämnda.
KARIN LINDELL
Pia Estmer

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.