Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dalakonkurrenterna får dela på liveredaktörer

Publicerad: 1 Juli 2016, 05:31

Den nya gemensamma webbdesken innebär att Dalarnas Tidningars liveredaktörer får sköta lokalkonkurrenten Dala-Demokratens webb.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarDala-Demokraten

De senaste åren har mycket hänt i medielandskapet Dalarna. Sedan 2013 delar de Mittmedia-ägda lokalkonkurrenterna Dalarnas Tidningar (DT) och Dala-Demokraten (DD) lokaler och i samband med det började DT också trycka DD. De två tidningarna delar i dag också på visst redaktionell innehåll.

Efter sommaren når samarbetet en ny nivå när DT:s liveredaktörer ska börja ratta DD:s webb, rapporterar Journalisten. Det eftersom webbdesken ska slås ihop.

I den nya organisationen ligger det på DT:s liveredaktörers ansvar att ta hand om de snabba nyheterna även hos konkurrenten, samt prioritera ordningen i nyhetsflödet på sajterna.

Enligt Journalistens källor finns det medarbetare på DD som är oroliga över att DT:s webb kommer att vara första prioritet.

Men Lisa Pehrsdotter, ansvarig utgivare på Dala-Demokraten, är inte orolig:

”Nej, det är jag inte. Det är möjligt att vi kommer lite efter med en breaking news-artikel på vår etta, men det vet ingen ännu. Det kommer förhoppningsvis finnas så mycket folk på desken att en person jobbar med DD:s webb och en med DT:s. Då kan det lika gärna bli så att den av de två som är snabbast, det är den sajten som får nyheten först. Det här sättet att organisera oss gör vi för att säkerställa att vi har reporterkraft och kan vara ute och göra bra journalistik”, säger hon till Journalisten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.