Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dala-Demokraten och lokalredaktören överens

Publicerad: 2 September 2004, 12:51

Dala-Demokraten och lokalredaktören Magnus Barkskog har förlikats. Tidningen köper ut Barkskog, som gör sin sista arbetsdag i morgon.


Dala-Demokraten och lokalredaktören Magnus Barkskog har förlikats. Tidningen köper ut Barkskog, som gör sin sista arbetsdag i morgon.Magnus Barkskog blev uppsagd i februari. Orsaken var att Dala-Demokratens ledning ansåg att Barkskogs uppdrag som assisterande tränare i division 2-laget Ludvika inte var förenligt med hans arbete på DD. Tidningsledningen har också hävdat att Barkskog uppträtt illojalt.
Journalistförbundet var av en annan åsikt och stämde därför Dala-Demokraten inför Arbetsdomstolen för att få företaget att dra tillbaka uppsägningen. Fallet skulle komma upp i AD i oktober.
Men nu har alltså en förlikning nåtts. Båda parter säger sig vara nöjda med uppgörelsen.
Magnus Barkskog tycker inte att det finns någon anledning att ”fortsätta stångas med en arbetsledning som inte längre vill ha mig kvar”.
– Jag ser inte förlikningen som ett nederlag. Tvärtom. Jag är lärare i botten och har förhoppningsvis ett nytt jobb på gång snart, säger han.
Sofia Olsson Olsén, tidigare redaktionschef på Dala-Demokraten, tycker att det känns bra att affären är utagerad.
– Vår ståndpunkt har inte förändrats, rent principiellt hade det varit intressant att få frågan prövad. Men när vi nu kunde hitta en smidig lösning valde vi den.
Sofia Olsson Olsén blir den 1 oktober chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Västerbotten.
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.