Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dahmén vill ha vinstdelning på Sydsvenskan

Publicerad: 29 november 2011, 09:21

Sydsvenskans nye vd Lars Dahmén tänker införa ett vinstdelningssystem för samtliga anställda när tidningen visar positiva siffror igen. - Alla på företaget ska dela på både med-och motgång, säger han.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Avslöjandet kommer samma dag som Sydsvenskans styrelse har krismöte för att diskutera den förre vd:n Johan Ståhls avgångsvederlag på över tio miljoner kronor. Pengar som vållat kraftig intern kritik på tidningen, som ska minska antalet anställda med 80 personer.

– Jag förstår kritiken, men kan bara konstatera att det här avtalet är skrivet mellan Johan Ståhl och de tidigare representanterna från ägarna till detta har jag inga kommentarer säger Lars Dahmén.

Han vill dock framhålla att avgångsvederlaget inte påverkar Sydsvenskans långsiktiga ekonomiska mål

Pengarna tas från strukturkostnader och kommer i förlängningen från ägarna eftersom de tillåter oss att gå med förlust i år. Det är viktigt att poängtera att strukturkostnaderna inte finns med när vi kommunicerar att vi i bästa fall gör ett nollresultat i år. Kostnaden för uppsägningen finns alltså inte med i det operativa resultatet.

Samtidigt aviserar Lars Dahmén i en intervju på Sydsvenskans intranät att ett vinstdelningssystem kan komma att införas när tidningen kommit på rät köl igen.

– Det finns inget konkret förslag just nu. Men min grundåsikt är att alla på ett företag ska vara med och dela på framgången, även en ekonomisk framgång Och lyckas vi med förändringsarbetet och det ska vi och siffrorna är positiva igen kommer jag definitivt att verka för ett generelt vinstdelningssystem.

Några detaljer i ett sådant system vill Dahmén inte gå in på, mer än att det ska omfatta alla.

Just nu pågår en intensiv kostnadsjakt på Sydsvenskans, som enligt Dahmén levt med en alldeles för stor kostnadskostym.

– När jag kom hit hittade jag en mängd kostnader som inte borde finnas här. Det har varit en speciell kultur. Det är exempel på en typ av arrangemang som kostat företaget väldigt mycket pengar.

– En del av mitt jobb är att bort dem.

Bland annat konstaterar Lars Dahmén att antalet tjänstebilar på företaget varit oproportionerligt stort (ca 75 stycken) och att antalet nu ska minskas drastisk.

– Dessutom flyttar vi ihop personal för att frigöra utrymmen för uthyrning.

LARS OHLANDER

Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.