Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dagstidningarna i Danmark minskar

Publicerad: 7 Mars 2005, 12:01

Nedgången för den danska dagspressen fortsätter. Under det senaste året minskade de betalda tidningarna med 3,6 procent i upplaga. Bland de rikstäckande tidningarna var det endast Kristeligt Dagblad, Börsen och Information som gick fram.


Sämst gick det för förmiddagstabloiden B.T. som under 2004 förlorade 8,9 procent av sin upplaga. Kollegan Ekstra Bladet minskade 5,6 procent.

Jyllands-Posten och Politikens Hus, som för två år sedan gick samman, kan nu uppvisa goda ekonomiska resultat. I fjol gjorde mediehuset ett plus på 240 miljoner kronor. Däremot ser det inte lika bra ut upplagemässigt, Jyllands-Posten hade den näst sämsta upplageutvecklingen i fjol, minus 7,4 procent, medan Politiken sjönk med 3 procent.

Den Orkla-ägda Berlingske Tidende (där också B.T. ingår) fick upplageminskade 4,9 procent.

Det är fortfarande de s k nischtidningarna som har framgång i Danmark. Finanstidningen Börsen (Bonnierägd) ökade sin upplaga med 5,5 procent, medan Kristeligt Dagblad gick fram med hela 10,2 procent.

Information har under några år gått svagt tillbaka men i fjol ökade tidningen med 0,3 procent.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.