Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dagsbrún avvaktar – letar partners

Publicerad: 18 Augusti 2006, 10:46

Gratiskriget i Köpenhamn är i full gång. Nu tvivlar allt fler experter på att isländska Dagsbrún, som var de första som offentliggjorde sina planer, över huvud taget kommer in i matchen.


Det var redan i vintras som de isländska riskkapitalisterna i Dagsbrún berättade att de tänkte satsa på en gratisutdelad tidning, Nyhedsavisen.
Men nu står det klart att Dagsbrún inte längre vill ge ut Nyhedsavisen på egen hand. Koncernen har bildat ett investeringsbolag och skjutit till 50 miljoner danska kronor. Islänningarna söker samarbete med andra aktörer. Det talas om ett sammanlagt startkapital på 350 Mkr.
– För lågt, säger Ulrik Falkner Tagesen, administrativ direktör på mediebyrån Mediacom, i en kommentar till Ritzau.
Enligt honom kommer de pengarna bara att räcka i ett år och inte i tre till fem år som investerarna uppgett. Att driva Nyhedsavisen kostar, enligt Ulrik Falkner Tagesen, en miljon kronor om dagwen.
Bland tänkbara investerare nämns bland andra Skype-miljönären Morten Lund och den isländska investmentbolaget Baugur-gruppen, skriver danska Børsen.
Baugur äger bland annat två isländska tidningar och Islands andra största tv-station. Baugurs namn figurerade också i samband med försäljningen av Orkla.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.