Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Dagens Samhälle blir debattsajt

Publicerad: 9 Maj 2011, 08:07

I slutet av maj lanserar Dagens Samhälle sin nya sajt. Men det blir ingen nyhetswebb av det klassiska slaget utan en debattsajt med höga kvalitetskrav på inläggen.


Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Vi vill finnas på webben men inte distribuera nyheter gratis. Det känns skönt att slippa såga i den gren vi sitter på som ju så många andra gör, säger Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle.

Dagens Samhälle ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting och den nya debattsajten kommer att fokusera på välfärdsfrågor som skola, vård, omsorg och infrastruktur. Pappertidningens debattsida är mycket populär och förhoppningen är att debatten ska ta ännu mer fart på webben. Vem som helst kommer att kunna delta i debatten men kvalitetskraven är höga och inläggen kommer att förmodereras.

Vi har anställt en debattredaktör till webben som heter Andreas Henriksson. Allt material kommer att vara underkastat redaktionen eftersom vi vill ha hög kvalitet på debatten, säger Mats Edman.

Vissa artiklar kommer dock att synkroniseras mellan webben och pappret.

De artiklar i papperstidningen som skapar debatt kommer givetvis att finnas på nätet så att man vet bakgrunden, säger Mats Edman.

Redan nu går det att ladda ner tidningen via Kiosk och i samband med att den nya sajten släpps kommer det också att bli möjligt att teckna prenumeration på Dagens Samhälle i pdf-format till dator, mobiltelefon eller Ipad. Enligt Mats Edman ser man också över de olika digitala databastjänsterna.

Är det inte nervöst att sluta med den mer klassiska nyhetswebben som de flesta ändå ser som framtiden, och gå över till att bli en debattsajt?

Vi har inte sett några negativa effekter på att webben är borta. Däremot har vi sett ett ökat intresse för att teckna provprenumerationer på tidningen. Det innebär att man tecknar sig för fem nummer och efter dem får man bestämma sig om man vill fortsätta, förklarar Mats Edman som tycker det känns skönt att lämna det webbformat där nyheterna ges bort gratis.

Kvällstidningarnas pappersupplagor har tagit så otroligt mycket stryk på grund av att nyheterna är gratis på webben. Vi vill jobba med vårt varumärke utan att kannibalisera på våra intäktströmmar.

Redan nu jobbar Dagens Samhälle med att utveckla fler användningsområden för webben i framtiden.

Det  handlar om kvalitativt innehåll som det går att ta betalt för på webben. Vi vill underlätta relationerna mellan människorna i vår målgrupp och hjälpa dem att bygga nätverk av olika slag. Vi har fler idéer i pipen, säger Mats Edman.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.