Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagens Arbete stoppar alkoholannonserna

Publicerad: 2 november 2017, 09:28

Beslutet kommer efter att läsare ifrågasatt att tidningen skriver om alkoholproblem och samtidigt publicerar alokoholannonser.


Ämnen i artikeln:

alkoholreklamReklam

I förra numret hade Dagens Arbete ett stort reportage om hur man jobbar med missbruk på tryckerijätten V-tab, ett annat inslag om hur man ska klara tjatet om afterwork på fredagar och en uppföljning av GS-fackets (en av Dagens Arbetes ägare) beslut om att förbjuda alkoholrepresentation med medlemmarnas pengar.  I samma nummer fanns en annons om rödvin på tetra, vilket fick många läsare att reagera och anklaga tidningen för dubbelmoral.

I sin ledartext i senaste numret skriver chefredaktören Helle Klein: ”Annonser är en viktig inkomstkälla. I vår annonspolicy finns inget förbud mot alkoholannonser som förekommer i all dagspress i dag. Att ha artiklar om spritproblem och samtidigt ha vinannonser kan ses som dubbelmoral. För mig handlar det om att ta ett journalistiskt ansvar och spegla alkoholens baksidor trots att vi har dessa annonser. Jag tar dock till mig av kritiken från er läsare. Nästa år kommer inga alkoholannonser att publiceras i DA.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

alkoholreklamReklam

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev