Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dagen gör specialtidning om Syrien

Publicerad: 12 oktober 2016, 11:16

Dagen

I dag fylls den kristna tidningen Dagen med röster från flyktingar, debattartiklar från de två syriskortodoxa biskoparna i Sverige och en bön som är specialskriven av tidningens publisher.


Ämnen i artikeln:

Dagen

Kriget i Syrien har nu härjat i över fem år och efter att vapenvilan nyligen avbröts har striderna återigen intensifierats. Hundratals civila har dödats i bombningarna i krigets Aleppo. Och rapporter om nya döda kommer varje dag.

Med anledning av händelseutvecklingen i landet gör den kristna tidningen Dagen en specialtidning om situationen. Dagens publisher, Felicia Ferreira, berättar mer om bakgrunden till initiativet:

– Vi som många andra runt om i Sverige känner frustration, sorg och ilska över allt som pågår i Syrien. Och just att det känns som att det aldrig tar slut.

För en dryg vecka sedan började Dagens redaktion fundera över vad tidningen kan göra i ett sådant här läge:

– Vi ställde oss frågan vad vi skulle kunna bidra med rent konkret. Vi ville få med hjärta, hjärna och det som vi tror på och som är unikt för oss; bön, säger Felicia Ferreira och fortsätter:

– I specialtidningen har vi försökt beskriva hur striderna ser ut och varför man strider. Vi har också gått in på de kristnas situation i landet och försökt förklara varför de stödjer Assad.

Dessutom publicerar tidningen en bön som är specialskriven av Felicia Ferreira:

– Den gemensamma bönen för Syrien finns både på svenska och arabiska. Och det är roligt för det är flera kristna samfund som uppmanat folk att vara med och delta i den.

Hur har det varit att arbeta med specialtidningen?

– Det har känts meningsfullt i och med att man har gått runt med den här frustrationen och undrat vad man kan göra förutom att skicka pengar eller be. Och då känns det här som en liten men viktig insats, säger Felicia Ferreira och fortsätter:

– Jag är också tacksam över medarbetarna som har gjort enorma insatser för att skapa något som gör avtryck. Hela redaktionen har kastat sig in med liv och lust för att det ska bli så bra som möjligt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev