Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Då avgörs om Telia får köpa TV4

Publicerad: 15 april 2019, 09:20

Telias lokaler i Arenastaden i Solna.

Den 10 maj ska Europeiska kommissionen besluta om de godkänner Telias köp av Bonnier Broadcasting eller om de ska genomföra en fördjupad granskning. Telia ska ha gjort vissa åtaganden inför beslutet.


Ämnen i artikeln:

Europeiska kommissionenEUBonnier BroadcastingTelia

Telias miljardköp av Bonnier Broadcasting, där bland annat TV4 och Cmore ingår, granskas just nu av Europeiska kommissionen. De ska avgöra om köpet får göras, eller om de begränsar konkurrensen i för hög utsträckning.

Nu har kommissionen flyttat fram datumet för ett besked om det blir en så kallad fördjupad prövning, som tar månader, eller om affären kan godkännas, vilket Bloomberg var först med att rapportera.

På kommissionens hemsida står det att Telias har lämnat in ”Commitments”, ungefär åtaganden, den 12 april. Exakt vad dessa ska vara framgår dock inte.

Enligt Telias presstjänst kommenterar man ingenting kring konkurrensprövningen medan den pågår.

Det var förra sommaren som nyheten om att Bonnier säljer sitt TV-flaggskepp för 9,2 miljarder kronor till till Telia presenterades. Telia har tidigare uppgett att planen är att slutföra affären under andra halvåret 2019.

Riksdagen har krävt att regeringen ska utreda hur staten ska kunna sälja sitt innehav i Telia utan att det påverkar försvarsmaktens arbete. Beslutet fattades efter att köpet av TV4 gör att staten kontrollerar de tre största tv-kanalerna genom Telia och SVT.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.