Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Corren i molnform

Publicerad: 27 November 2007, 10:26

I Linköpings trådlösa stadsnät - The Cloud - finns Correns sajt nu tillgänglig gratis. Tidningen hoppas öka räckvidden och kan erbjuda annonsörerna geografiskt riktad annonsering.


The Cloud finns på alla pendeltågsstationer och McDonalds i Östergötland och i hela centrala Linköping.

– När någon kommer in på vår sida kan man se vilken router den kommer från, om det är Stora Torget eller Trädgårdstorget, säger Peter Dahlén, affärsutvecklare på Corren.

Tanken är att annonsörerna ska använda det för utbudsreklam.

– Reklam av typen ”Just nu kaffe och wienerbröd 18 kronor” fungerar inte lika bra på en bred nyhetswebb, och kostar antagligen för mycket för den annonsören, säger Peter Dahlén.

För att koppla upp sig och surfa med The Cloud måste användaren betala. Undantagen är bland annat Linköpings kommun, som lägger ut kommunal information, och Östgöta-Correspondenten.

– Eftersom vi berättar om händelser tycker jag att vi kompletterar varandra bra. Det är en signal att vi öppnar upp och blir mer tillgängliga.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.