Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Comcast lägger nytt bud på Sky

Publicerad: 12 juli 2018, 06:30

Foto: Wikimedia Commons

Comcast trissar upp priset för tv-jätten ytterligare med sitt bud på 297 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Kampen om att köpa den europeiska tv-jätten Sky fortsätter. Comcast har lagt ett nytt bud på 297 miljarder kronor, rapporterar DI.

Budet kom under onsdagen efter att motståndaren 21st Century Fox lagt ett bud på 284 miljarder kronor tidigare under samma dag.

De båda aktörerna har budat på Sky sedan april i år och tillsammans har de trissat upp prislappen för Sky avsevärt då 21st Century Fox första bud i december 2017 låg på 136 miljarder koronor.

Bakgrunden till budstriden ligger i Disneys köp av 21st Century Fox underhållningsdel. Både Disney och Comcast försöker nu att konkurrera mot streamingjättar som Netflix genom förvärv.

”Det finns inte en chans att vare sig Disney eller 21st Century Fox kommer att släppa Sky till Comcast. Vi kan förvänta oss ännu en budrunda. Priset är på väg i en riktning. Det är en bra tid att vara aktieägare i Sky”, säger de telekom- och media-analytikern Paolo Pescatore till CNBC.

Hanna Frick

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.