Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

CNN korrespondent: EU och USA misslyckas försvara journalister

Publicerad: 28 december 2018, 07:28

Christiane Amanpour under en intervju. Foto: Wikimedia Commons.

En brist i globalt ledarskap ligger bakom de ökade hoten mot journalister, skriver CNN:s korrespondentchef Christiane Amanpour i en krönika. Nu finns bara två val för världens journalister, menar hon.


Ämnen i artikeln:

CNN

CNN:s korrespondentchef Christiane Amanpour skriver i en nyårskrönika om den nya verkligheten för journalister och journalistiken över världen. Det finns en kris i det globala ledarskapet vilket gör journalister mer utsatta, skriver hon.

”Inte bara är vi inte längre skyddade av vår traditionella försvarare, USA, utan vi är också mer och mer utpekade som fiender och utsatta för risk från landets administration”, skriver hon.

Som exempel på effekter av de verbala attackerna mot media från presidentskapet i USA nämner hon den rörbomb som skickades till CNN:s kontor tidigare i år.

Men även i Europa, där pressfriheten attackeras på delar av kontinenten, så klarar inte EU av att stå upp för medierna till följd av politiska kriser, skriver hon vidare.

Nu står världens journalister inför två val: ge upp eller fortsätta kämpa. Christiane Amanpour säger att hon kommer välja det senare.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

CNN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.