Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

City Skånes personal först på Sydsvenskans LAS-lista

Publicerad: 26 April 2013, 10:38

Bolagen City Skåne och City Malmö/Lund läggs ner. Majoriteten av de anställda sägs upp men ett antal får anställning på Sydsvenskan som ska fortsätta att ge ut gratistidningarna.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

City Malmö/Lund ska fortsätta att ges ut. Men bolaget upphör och de anställda, åtta journalister och en tjänsteman, flyttas över till Sydsvenskans organisation.

Även bolaget City Skåne kommer att upphöra men där har samtliga anställda, 19 personer, sagts upp. Av dessa har fyra journalister och tre tjänstemän erbjudits jobb på Sydsvenskan.

Främst handlar det om chefs- och redigeringskompetens som vi känner att vi behöver, säger Anette Östergren, vice vd på Sydsvenskan.

De anställda på City Malmö/Lund flyttas rakt in i Sydsvenskans organisation då de omfattas av reglerna för övergång av verksamhet. Det gör dock inte de anställda på City Skåne är ledningens uppfattning. Vilket innebär att City Skånes personal står först på LAS-listan när tidningen inom kort kommer att presentera hur många som sägs upp.

Det är den bistra verkligheten, säger Anette Östergren.

Hon menar att ledningen vänt på alla stenar för att slippa vidta de här åtgärderna. Men att det här var det bästa möjliga som gick åstadkomma.

Det är ett tungt besked som vi måste komma med till extremt duktiga journalister.

Det gick inte att erbjuda dem jobb på Kompetens i Skåne?

De är självklart mer än välkomma att söka jobb där. Och flera har tidigare varit anställda där. Men det här kom plötsligt, och alla sommarvikariat är till exempel redan tillsatta. Hade vi fått veta det här tidigare hade det i alla fall kunnat vara en möjlighet över sommaren.

City Malmö/Lund och Sydsvenskan har redan ett materialutbyte. Det ska ledningen försöka utveckla.

Givetvis ska vi försöka hitta så många samordningsfördelar som möjligt. Men samtidigt är det extremt viktigt att de bägge varumärkena lever sina egna liv.

Då läggs City-tidningarna ner

HD slutar med gratistidningar och tv

Lars Dahmén: Vi behåller våra City-tidningar

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.