Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

City Kristianstad läggs ner

Publicerad: 17 April 2013, 05:09

Den har varit olönsam sedan starten. I år skulle förlusten bli mellan 3 och 4 miljoner. Därför har styrelsen nu beslutat att lägga ner City Kristianstad.


Det har inte gått att sälja annonser i den utsträckningen som vi hade hoppats. Det är den enda och enkla förklaringen eftersom den som gratistidning finansieras till 100 procent av annonser, säger Skånemedias vd Johan Larsson till Kristianstadsbladet.

City Kristianstad har en upplaga på omkring 10 000 ex och en räckvidd på det tredubbla. När sista numret kommer är ännu inte bestämt.

Det är fruktansvärt tråkigt, men tyvärr ganska väntat utifrån de signaler man har fått. Det är dels tråkigt för vår medlem som jobbar i Kristianstad, och dels tråkigt för Kristianstadsborna, för tidningen fyllde en lucka med lokal ung journalistik, säger Isabelle Beckman, vice ordförande för SJF-klubben inom City Skåne till Kristianstadsbladet.

Tidigare i vår togs beslutet att lägga ner City Helsingborg och City Landskrona.

HD:s vd: Nedläggning det enda rimliga

Lars Dahmén: Vi behåller våra City-tidningar

City Kristianstads framtid ska diskuteras

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.