Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Citron JO-anmäler kommunalt bolag

Publicerad: 22 Augusti 2008, 09:43

Reportern Britt-Marie Citron fick vänta en och halv månad på att få ut handlingar från Norrköpings kommunala fastighetsbolag. Nu utreder Justitieombudsmannen om bolaget gjorde rätt.


Britt-Marie Citron belönades med Stora journalistpriset 1996 för sitt avslöjande om korruptionen inom kommunledningen i Motala.

Hon har under sommaren arbetat som reporter på Folkbladet i Norrköping. I en JO-anmälan skriver hon att hon under en månads tid försökt få en kopia på allmänna handlingar från Norrköpings Kommunala Fastighets AB. Bolaget är ett helägt kommunalt bolag och omfattas av offentlighetsprincipen.

”Jag accepterar att det kan ta viss tid att sekretesspröva en begäran om allmän handling, men jag finner det oacceptabelt att det efter flera påstötningar ska dröja en och en halv månad eller möjligen mer, eftersom jag ännu inte vet när jag får handlingarna, innan min begäran behandlas”, skriver hon i sin anmälan i slutet av juli.

JO har gett det kommunala bolaget i uppdrag att göra en utredning och yttra sig i ärendet senast den 8 september.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.