Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Cissi Wallin samlar vittnesmål för att dra SVT inför rätta

Publicerad: 20 december 2018, 09:08

Cissi Wallin. Foto: Anders Henrikson/Wikimedia Commons

Medieprofilen Cissi Wallin samlar ihop vittnesmål om sexuella trakasserier och sexism inom SVT med syfte att stämma public service-bolaget. SVT säger att de har nolltolerans mot alla typer av kränkande beteende.


Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Cissi Wallin skriver på sitt Instagram-konto att hon efter Uppdrag gransknings uppmärksammade program om Metoo, där bland annat Fredrik Virtanen och Cissi Wallin själv intervjuades, beslutat sig för att stämma SVT. Hon skriver att hon har samlat bevis för att flera typer av sexistiskt beteende ska ha skett inom SVT:s organisation. Hon anser att det finns underlag för att driva en juridisk process.

Hon uppmanar också kvinnor som har liknande erfarenheter från SVT att kontakta henne. Och Cissi Wallin säger att hon kommer att stå för alla kostnader i samband med stämningen, som ska lämnas in efter jul.
”Först ska jag fira jul. Sen ska jag ge #SVT precis vad dom förtjänar efter allt skit”, skriver hon.

SVT:s kommunikations- och HR-direktör Sabina Rasiwala skriver i ett mejl till Medievärlden att SVT har nolltolerans mot det beteende som Cissi Wallin menar har skett och uppmanar anställda som upplevt det att vända sig till SVT.

”Jag har läst Cissi Wallins inlägg. Det framgår inte exakt vad hon syftar på men vi har nolltolerans mot alla typer av kränkande beteenden på SVT. Om någon som arbetar eller arbetat på SVT varit utsatt för någon typ av kränkande beteende vill vi verkligen veta det. Jag som HR-direktör kommer att lyssna, och prioriterar den här typen av frågor mycket högt”, skriver hon i ett mejl till Medievärlden.

Medievärlden har sökt Cissi Wallin utan framgång.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.