Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Cilla Benkös första dag i vd-stolen

Publicerad: 1 Oktober 2012, 05:38

Idag tar Cilla Benkö över från Mats Svegfors som vd för Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

Cilla BenköSR

Sveriges Radio har i dag ett mycket högt förtroende hos svenska folket. För att behålla det tänker jag den närmaste tiden arbeta för att vårt nya sändningstillstånd ska ge oss långsiktiga och stabila ekonomiska villkor som bygger på ett starkt politiskt oberoende. Det är grunden för att Sveriges Radio ska kunna fortsätta driva den publicistiska och journalistiska utvecklingen genom en stark utrikesrapportering, riktig lokal närvaro, agendasättande grävjournalistik och en ledande roll inom kultur- och musikliv, säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Idag delar hon ut Stora Ekopriset under programmets 75-årsfirande i Radiohuset. Benkö blev chef för Ekonomiekot 1996 och utsågs till Ekots nyhetschef år 2000. 2005-2006 var hon chef för SVT Aktuellt innan hon återkom till SR för att bli chef för Ekot 2006. 2007 blev hon utsedd till biträdande programdirektör och 2009 till vice vd. Cilla Benkö är ledamot av EBU:s styrande organ sedan 2010.

Ämnen i artikeln:

Cilla BenköSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.