Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Cilla Benkö tar plats i EBU-toppen

Publicerad: 3 December 2010, 11:49

Sveriges Radios vice vd Cilla Benkö har valts in i EBU:s högsta ledning. EBU är världens största organisation för public service-bolag.


Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Cilla Benkö var nominerad som gemensam kandidat för de nordiska länderna, och valdes idag in i EBU:s Executive Board som består av elva medlemmar, från bland annat BBC, ZDF och France Telecom.

”Public Service i Europa är hårt pressat, i vissa länder av politiska skäl, i andra av finansiella svårigheter. Till detta kommer ett allt mer ökat kommersiellt utbud och nya sätt för publiken att ta till sig detta”, säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

European Broadcasting Union, EBU, har funnits i 60 år och är världens största organisation för public serviceradio och -tv. EBU har 86 nationella medieorganisationer som medlemmar, däribland Sveriges Radio, SVT, UR samt TV4 från Sverige. Varje vecka når EBU medlemmarnas sändningar 650 miljoner lyssnare/tittare.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.