tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Cilla Benkö tar över Sveriges Radio

Publicerad: 19 juni 2012, 06:56

Sveriges Radios vice vd Cilla Benkö tar över som vd efter Mats Svegfors. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Cilla Benkö är idag vice vd på Sveriges Radio, och har tidigare varit biträdande programdirektör på Sveriges Radio och chef för Aktuellt i SVT.

”Jag och Mats Svegfors har jobbat väldigt nära varandra under drygt tre år, vilket har varit väldigt roligt. Mats har betytt oerhört mycket för att Sveriges Radio idag har den position vi har och jag kommer, den dag han faktiskt lämnar företaget, att innerligt sakna både hans klokskap, hans genorositet och hans humor”, säger Cilla Benkö i en kommentar.

Mats Svegfors går i pension i augusti 2013. Han kommer att fortsätta på radion i en annan position.

”Jag har lämnat ett par verksamheter tidigare och jag vet att om man ska göra det så ska man göra det under kontrollerade former”, säger han till Ekot.

Cilla Benkö

Cilla Benkö började sin journalistiska bana som sportreporter på SvD och senare Radiosporten innan hon började på Ekot som ekonomireporter. 1996 blev hon chef för Ekonomiekot och 2000 Ekots nyhetschef. Cilla Benkö var 2005-2006 chef för Aktuellt på SVT innan hon återkom till Sveriges Radio för att bli chef för Ekot 2006. 2007 blev hon utsedd till biträdande programdirektör och 2009 utsedd till vice vd.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev