tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Cilla Benkö om förhandsprövning och betalt innehåll

Publicerad: 23 februari 2017, 11:47

Sveriges Radio och Mittmedia ska börja titta på hur material som ligger bakom tidningarnas betalväggar kan användas av public service utan att det slår mot mediehusets läsarintäkter. – Jag är glad över att de nappade på mitt förslag om en gemensam arbetsgrupp, säger Cilla Benkö till Medievärlden. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Cilla Benkö och P4 Västmanlands kanalchef Kent Nilsson gästar nya avsnittet av mediepodden GullbergNordström. Där får SR:s vd bland annat frågan om hur hon ser på kritiken från tidningshusen mot public service-bolagen.

Den är bitvis obalanserad och tröttsam menar Cilla Benkö. När Sveriges Radio lanserar en app för SR:s playtjänst är det bara ett nytt sätt att underlätta för lyssnarna och ingenting som tidningsföretagen ska hoppa på. Inte heller när det görs försök att rekrytera en grävande reporter via Snapchat.

Hon menar också att SR följer reglerna när det gäller förhandsprövning. Den gäller nya tjänster och det har SR inte lanserat.

– Ibland får vi kritik för att vi ändrat innehåll i till exempel vår webb, app eller i barnradion för den delen. Men det ska inte förhandsprövas.

– Om vi startar en ny tjänst, till exempel startar något som liknar en tidning ska det förhandsprövas. Men vi håller oss inom ramarna.

Bland annat för att det inte finns ekonomiska resurser för Sveriges Radio att göra så mycket nytt enligt Cilla Benkö.

Hon framhåller också att hon tycker det är bra att det SR gör diskuteras och debatteras samt att hon har förståelse för tidningshusens pressade läge i tider av sjunkande upplagor och vikande annonsintäkter. Samt att Sveriges Radio besluta att jobba stenhårt med ljudet i fokus.

I podden berättade också VLT:s chefredaktör Daniel Nordström, GD:s chefredaktör Anna Gullberg och representanterna för Sveriges Radio att det ska startas en gemensam arbetsgrupp för att utreda hur det material som ligger bakom tidningarnas betalväggar ska användas.

Den ska titta både på hur nyheterna creddas och på hur SR kan föra tillbaks trafik till tidningssajterna.

– Jag tror vi kommer att landa i en modell alla accepterar, säger Cilla Benkö i podden.

– Vi hade ett så himla bra möte, det tror jag att både Daniel och Anna skriver under på. Jag är också glad över att de nappade på mitt förslag om en gemensam arbetsgrupp, säger Cilla Benkö till Medievärlden.

– Arbetsgruppen ska dra igång så snabbt som möjligt nu i vår, säger Daniel Nordström till Medievärlden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev