Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Cilla Benkö behåller sin plats i EBU:s styrelse

Publicerad: 9 December 2016, 10:18

Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio, precis omvald i EBU:s styrelse. Foto: Cecilia Roos/Sveriges Radio

"Jag ska göra det jag kan för att värna ett starkt public service", säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, som just fått sitt internationella uppdrag som styrelsemedlem i European Broadcasting Unions (EBU) förlängt med två år.


Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Som styrelsemedlem behåller hon sin position genom vilken Sverige kan påverka utvecklingen av public service i Europa.

”I dag finns inte någon nationell mediemarknad längre, allt handlar om digital och global konkurrens. I en värld där allt fler får sin mediekonsumtion styrd av algoritmer är det enklare än någonsin att föra en dialog endast med de som tycker som en själv. Då är värdet av public service viktigare än någonsin”, säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

EBU:s högsta styrande organ executive board består av elva medlemmar, varav Cilla Benkö är en. Benkö är också medlem i EBU:s personnel committee.

”Vi ska vara en öppen arena där åsikter får brytas. Det är inte en självklarhet i alla europeiska länder idag. Därför tycker jag att det är viktigt att fortsatt, inom ramen för EBU, göra det jag kan för att värna ett starkt public service”, säger Cilla Benkö.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cilla Benkö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.