Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Christian Wikander blir SVT:s nye dramabeställare

Publicerad: 24 Maj 2016, 10:49

Christian Wikander, som skrivit manus till klassiker som Tre Kronor och Rederiet, blir ny dramabeställare på SVT.


Christian Wikander är idag programchef för dram på SVT. Han har jobbat på SVT sedan 2005 och har tidigare arbetat som regissör, producent och även som manusförfattare till serier som Rederiet och Tre kronor.

Mitt huvuduppdrag som programbeställare blir att hitta de allra mest relevanta berättelserna för den svenska publiken. Extra viktig är den föreslagna förändringen i svensk filmpolitik som väntas träda i kraft 2017. Vi räknar med att SVT har en ännu tydligare roll och jag ser fram emot att vara med och driva den utvecklingen., säger han i ett pressmeddelande.

SVT:s programdirektör Lena Glaser säger i pressmeddelandet:

Jag är väldigt glad att Christian Wikander blir vår nya dramabeställare. Han har lång erfarenhet av dramautveckling och ett brett internationellt kontaktnät. Dessutom har han den nödvändiga erfarenheten av att arbeta strategiskt med allt ifrån rättigheter till distribution och utveckling av nya typer av innehåll

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.