Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Christen Ager-Hanssen: ”Vi har en klockren affärsplan”

Publicerad: 29 mars 2019, 14:49

Christen Ager-Hanssen, ägare och vd Metro. Foto: Press. och Wikimedia.

Metro har, enligt vd Christen Ager-Hanssen, en ny affärsplan som kommer att göra bolaget vinstgivande när rekonstruktionen är över. Han bekräftar också att Custos kommer gå in med färska pengar i bolaget.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Det skuldtygnda tidningsbolaget Metro har fått sin rekonstruktionsansökan beviljad av Stockholms tingsrätt. Det är en märkbart glad Christen Ager-Hanssen, vd på Metro, som Medievärlden når på fredagen. Han ser den beviljade rekonstruktionen som en chans till en nystart för bolaget, säger han.

– Vi har en klockren affärsplan. Nu har vi tagit hand om det här skräpet som vi fick från Kinnevik och nu har vi en affärsplan som är både digital och har en tydlig linje om hur bolagen ska bygga verksamheten. Det är skitspännande och känns jättebra.

I rekonstruktionsansökan står det att tidningen ska börja komma ut på papper igen för att säkra annonsintäkterna. När det kan bli aktuellt vill Christen Ager-Hanssen inte säga i dagsläget

– Nu måste vi gå igenom och lägga affärsplanen. Vi behöver få en ny distribution och andra bitar på plats. Vi kommer att kommunicera mer om det när det är dags för det, säger han.

Tidigare har Christen Ager-Hanssen utlovat att Custos skulle gå in med mellan 50 och 60 miljoner kronor i bolaget via en nyemission. Han håller fast vid det löftet i dag.

– Nu kan vi sätta in pengar i bolaget, säger han.

Christen Ager-Hanssen har anklagat Kinnevik för att ha genomfört en så kallad ”pump and dump”, och menar att Kinnevik har blåst upp siffrorna innan försäljning.

Till Expressen säger dock Kinnevik att det inte stämmer.

”Vi är helt trygga med hur den här processen har gått till”, säger kommunikationsdirektör Torun Litzén till Expressen.

Enligt Christen Ager-Hanssen kommer Metro att kunna bygga en hållbar intäktsmodell utan skulderna som tyngt bolaget efter rekonstruktionen.

– Vi ska ta oss igenom rekonstruktionen och så ska vi bygga en ny intäktsmodell.

Tidigare har Christen Ager-Hanssen sagt att han ska dra ned på personalen och utgivningsfrekvensen. Men nu säger han att han vill avvakta att affärsplanen blir klar innan han kommenterar bolagets framtida omorganiseringar.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.