söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefredaktörsbyte på DI

Publicerad: 13 juni 2018, 04:38

Lotta Edling, avgående chefredaktör för Dagens industri.

Dagens Industris tidigare chefredaktör Peter Fellman återvänder till posten när tidningens nuvarande chefredaktör Lotta Edling blir publicistisk utvecklingsdirektör för Bonnier News.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsExpressenLotta EdlingDagens NyheterHD-SydsvenskanPeter Fellman

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Peter Fellman var chefredaktör på Dagens Industri 2009-2015. Under samma period var Lotta Edling redaktionschef på tidningen. När Peter Fellman hösten 2015 lämnade sitt uppdrag för att bli DI:s korrespondent i New York utsåg tidningens styrelse Lotta Edling till hans efterträdare.

Men nu, mindre än tre år senare, lämnar Lotta Edling chefredaktörsrollen för att bli publicistisk utvecklingsdirektör för Bonnier News där tidningarna Expressen, Dagens Nyheter, och HD-Sydsvenskan ingår. Tillträder gör hon den 1 augusti. Samtidigt tar hon plats i Bonnier News ledningsgrupp.

”Jag ser fram mot att få jobba i en publicistisk roll inom Bonnier News och med några av Sveriges starkaste medievarumärken. Jag kommer såklart även att ha en fot kvar på DI, jag har jobbat där i 13 år och tidningen är för alltid inristad i mitt dna. Jag är otroligt stolt över det vi åstadkommit de senaste åren, både journalistiskt och ur ett affärsperspektiv där vi skapar en helt ny digital affär, investerat i innehåll och lanserat DI TV som ny strategisk plattform”, säger Lotta Edling till Dagens Industri.

Peter Fellman ser fram emot att återvända som chefredaktör och ansvarig utgivare:

”Det känns som en fantastisk möjlighet att komma tillbaka i den här positionen och få jobba med våra kompetenta kollegor. Det viktigaste blir nu att fortsätta arbetet med att stärka innehållet till våra betalande prenumeranter. En viktig uppgift blir även att accelerera konverteringen till digitala prenumeranter och digital läsning. Vi har redan över 30 000 digitala prenumeranter och de ska bli ännu fler”, säger han till den egna tidningen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev