Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefredaktörerna lämnar Talentum

Publicerad: 30 juni 2016, 09:23

Talentums titlar Dagens Media, Ny Teknik och Affärsvärlden.

Chefredaktörerna på Dagens Media, Ny Teknik och Affärsvärlden lämnar sina uppdrag i samband med omorganisationen av verksamheten.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaNy TeknikTalentumAffärsvärlden

Niclas Rislund tar över Dagens Media efter Fredrik Svedjetun som nu lämnar tidningen efter åtta år som chefredaktör.

– Nu har vi en ny organisation, nya ägare och en stabil grund att stå på, och då känns det som rätt läge för mig att lämna. Vad jag ska göra härnäst är inte klart men det är något jag ska ta ställning till under sommaren. Jag är mycket stolt över vad vi på Dagens Media har åstadkommit och nu önskar jag Niclas och resten av gänget all lycka till i framtiden. Jag är övertygad om att det här blir bra, säger Fredrik Svedjetun i ett pressmeddelande.

Ny Tekniks chefredaktör Susanna Baltscheffsky har också valt att lämna koncernen.

– Det har varit fyra väldigt roliga och händelserika år på Ny Teknik, och jag är glad över att allt fler läsare har upptäckt vilken fantastisk tidning det är under min tid här. Och det har varit en förmån att jobba med Sveriges proffsigaste teknikjournalister, så det är klart att jag lämnar chefredaktörsjobbet med viss saknad, kommenterar.

Hon kom till Talentum och Ny Teknik som redaktionschef 2012 från Svenska Dagbladet och blev snabbt chefredaktör för tidningen. Hon lämnar sitt uppdrag sista augusti. Vem som blir hennes efterträdare är inte klart.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Affärsvärlden blir Erik Wahlin, tidigare redaktionschef. Han ersätter Jon Åsberg, som slutade tidigare denna månad.

– Affärsvärlden har en unikt stark position och går idag bättre än på många år. Det ska bli väldigt kul att få fortsätta utveckla Affärsvärlden tillsammans med en av landets absolut bästa och mest respekterade redaktioner, säger Erik Wahlin i ett pressmeddelande.

I april stod det klart att Talentum ska spara 15 miljoner kronor, bland annat genom att minska antalet anställda från sammanlagt 47 tjänster till 28.

Talentum ger också ut Lag & Avtal, Arbetarskydd, Konsultguiden, och Teknikhistoria på olika plattformar. Dessutom produceras karriärsajten Ingenjörskarriär tillsammans med Sveriges Ingenjörer, eventbolaget Talentum Events samt Talentum Brand Arena.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev