lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefredaktörer lär näringslivet skriva pressreleaser

Publicerad: 22 september 2011, 10:27

Nästa vecka ska Correns chefredaktör Charlotta Friborg och hennes kollega på NT Anders Nilsson lära det lokala näringslivet hur man skriver bra pressreleaser. En oproblematisk verksamhet menar båda två.

Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarCorren

I nästa vecka öppnar näringslivsmässan Östgöta Forum i Linköping. En av många aktiviteter där är en utbildning i hur man skriver bra pressreleaser som tränger igenom. De som håller i dragningen är Correns publisher Charlotta Friborg och Norrköpings Tidningars publisher Anders Nilsson.

Enligt inbjudan ska de ge tips om hur du ska göra för att skapa intresse för nyheterna från just ditt företag.

På respektive tidningar finns det personer som är kritiska till detta och ser det som medieträning. Men det tycker varken Anders Nilsson eller Charlotta Friborg att det handlar om.

Det handlar bara om att lära företagarna några grundläggande saker. Som att ha det viktigaste först, en tydlig avsändare och att kontaktpersonerna verkligen är nåbara. En bra och tydlig pressrelease underlättar också för stressade nyhetschefer att göra en korrekt bedömning av nyhetsvärdet menar Anders Nilsson.

Du ser inga problem med det här?

Absolut inte. Jag är helt övertygad om att våra nyhetschefer är så kompetenta att de klarar av att selektera vad det ska bli journalistik av och vad det inte ska bli journalistik av.

Några handfasta råd till ett antal små och medelstora företagare som kanske inte är så vana att formulera sig. Så beskriver Charlotta Friborg det som ska ske på Östgöta Forum.

Du ser inga problem med det?

Nej. Det är helt odramatiskt. Vi ska visa några Powerpoints, förklara det grundläggande och svara på frågor.

Hon har fått frågor från medarbetarna om vad det handlar om.

Men sedan jag förklarat vad det handlar om har det inte varit något mer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev