Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefredaktören lämnar Nacka Värmdö Posten

Publicerad: 18 december 2018, 07:00

Anders Milde avgående chefredaktör och ansvarig utgivare på Nacka Värmdö Posten.

Anders Milde lämnar Nacka Värmdö Posten (NVP) efter femton år, varav de senaste åtta som chefredaktör och ansvarig utgivare för gratistidningen.


Nacka Värmdö Posten grundades 1989 och delas ut en gång i veckan till alla hushåll i Nacka och Värmdö. Upplagan ligger i dag på omkring 65 000 ex.

Anders Milde kom till tidningen 2003. Han började som helgarbetare på sporten parallellt med sina ekonomistudier. Därefter har han haft en mängd roller på redaktionen. 2010 gick han in som vikarierande chefredaktör och året därpå blev han ordinarie. Men nu, efter över femton år på tidningen, är det dags att göra något nytt.

– Det har varit väldigt roligt att vara här de här åren, men med tiden har jag blivit sugen på att göra något nytt. En viktig orsak till att jag slutar är också att jag och familjen bestämt oss att flytta från Stockholm

Uppdraget som chefredaktör lämnar han vid årsskiftet. Anders Milde blir dock kvar en tid även efter det för att hjälpa till, bland annat med layouten av tidningen. Vad han ska göra sen är ännu oklart.

– Det återstår att se. Men jag har köpt mig lite tid genom att jag blir kvar här några månader, så jag hinner fundera.

Hur mår den tidning du lämnar?

– Den är i ganska god form. Trots att det är en tuff marknad för tidningar gör Nacka Värmdö Posten ett någorlunda stabilt år, säger han och fortsätter:

– Och ser man till vårt utgivningsområde, Nacka-Värmdö, så är det otroligt expansivt. Inom ett par år kommer vi att ha en marknad som är betydligt större än vad den är i dag.

Anders Milde ser ljust på framtiden för gratistidningar.

– Absolut, allra helst i jämförelse med andra papperstidningar. Jag tror att det är svårt att starta en papperstidning i dag om den inte ska vara gratis.

Nu söker Nacka Värmdö Posten en chefredaktör som ska ”utveckla Nacka Värmdö Posten som en innehållsmässigt stark lokaltidning som står sina läsare nära, driva den digitala utvecklingen framåt, bära resultatansvar och hitta nya affärer.”

Vad ser du för utmaningar för din efterträdare?

– Att göra modig och bra journalistik samtidigt som man vårdar sina kontakter. Även om vi är en Stockholmstidning så är vi en lokaltidning. Då gäller det att vara balanserad – hård men ändå schysst.

Har det varit svårt?

– Ja, det tror jag att alla som har gjort en tidning kan vittna om.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.