Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Chefredaktör på Sannfinländarnas hatlista

Publicerad: 26 Augusti 2015, 12:09

Det finländska populistpartiet Sannfinländarna har publicerat en lista på personer som de menar förtalat och skymfat partiet. Ett av namnen är Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen.


Enligt det nationalistiska och högerpopulistiska partiet Sannfinländarna är de 13 personerna på listan där för att de uppviglat folket och medier med en hatretorik som hotar partiet.

Listan är oroväckande och även skrämmande anser de Grönas ordförande Ville Niinistö. Till FNB säger han att den typen av listor bara publiceras i totalitära stater och inte hör till en demokrati.

Förutom Yles chefredaktör är det främst politiker och statsvetare på listan.

HBL:s politiska kommentator Marianne Lydén menar att partiet nu antagligen medvetet låter bli att se skillnad mellan verksamhet som inte bryter mot lagen och framförandet av politiska åsikter. Att kritisera dylika kallas politisk debatt. Texten har rubriken ”Goebbels skulle vara imponerad”.

Sannfinländarna fick 17,7 procent av rösterna i riksdagsvalet 2011.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.