Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Chefredaktör för SD-sajt tog plats i Godmorgon, världen-panel

Publicerad: 26 september 2016, 10:47

I gårdagens Godmorgon, världen ingick för första gången en person från ett SD-anknutet medium i panelen. Gruppchefen för Ekots helgprogram beskriver den diskussion som föregick valet av paneldeltagaren.


Dick Erixon, chefredaktör på SD-ägda Samtiden, var en av tre paneldeltagare som var inbjuden till söndagens program. Veckans paneldiskussion rörde nya metoder för utvisning av flyktingar som fått avslag, höjd pensionsålder samt Nya Tiders eventuella medverkan på bokmässan nästa år.

Nina Benner, gruppchef Ekots helgprogram, skriver i ett mejl till Medievärlden att hon tycker att panelsamtalet genomfördes på ett bra sätt.

Finns det något problematiskt i att bjuda in en representant från en tidning som Samtiden?

– Vi diskuterade det faktum att Samtiden ägs av SD, samtidigt som de betecknar sig själva som oberoende. Det är en rätt ovanligt form nuförtiden. Vi valde att redovisa ägarförhållandet för lyssnarna.

– I andra vågskålen låg att vi vill att samtalet i Godmorgon, världens panel ska vara publicistiskt relevant och att det ska spegla inrikespolitiken som den ser ut i dag. Att åsikter från ledarskribenter med olika ideologiska utgångspunkter får brytas mot varandra tycker vi är viktigt, det ger lyssnarna en möjlighet att själva ta ställning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News