Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Charlotta Friborg tar över UNT

Publicerad: 10 November 2014, 09:39

Charlotta Friborg tar över som publisher på UNT från årsskiftet.


Charlotta Friborg tar över som högsta chef för UNT efter Hanna Stjärne. Hon blir publisher, alltså vd, chefredaktör och ansvarig utigvare på tidningen.

Jag kommer att fortsätta jobba med den digitala omställningen, säger Charlotta Friborg som också konstaterar att det är ett välskött företag som hon tar över.

Papperstidningen står stark och UNT gjorde, mycket framsynt, en tidig satsning på gratistidningar.

Vad kan du om Uppsala?

En hel del. Jag har bland annat haft förmånen att sitta med i UNT:s styrelse i ett antal år.

Charlotta Friborg har varit publisher på Corren i snart fyra år och är också vice ordförande för TU. Hon har tidigare haft ett antal chefpositioner på DN, bland annat redaktionschef och chef för dn.se och har en bakgrund  som ledarskribent på Sundsvalls Tidning, VLT och Dagens Nyheter där hon också har varit biträdande chef för ledarredaktionen.

”Charlotta Friborg är en av Sveriges klokaste mediechefer. Hennes bakgrund från bland annat både Corren och DN kommer att bidra inte bara till UNT:s utveckling utan också fortsätta att föra NTM-koncernen framåt” säger Lennart Foss, styrelseordförande för UNT och koncernchef för NTM i en kommentar.

UNT utsågs 2013 till årets bästa dagstidning i Sverige, i konkurrens med Dagens Nyheter och Aftonbladet. I UNT-koncernen ingår bland annat Upsala Nya Tidning samt ytterligare sex veckoutgivna tidningar, tv-kanalen 24UNT, kundtidningsverksamhet, event samt unt.se och en rad digitala satsningar.

Hanna Stjärne lämnar tidningen vid årsskiftet för att bli ny vd för SVT efter Eva Hamilton.

Läs mer om Charlotta Friborg i Medievärldens porträtt från 2007.

Charlotta Friborg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.