Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Cecilia Krönlein om att var fjärde GP-journalist ska gå

Publicerad: 18 Juni 2014, 09:56

40 av 149 journalisttjänster på GP ska försvinna. Vi kommer att fortsätta vara en stor redaktion med stora möjligheter, säger Cecilia Krönlein, redaktionell chef på Stampen Local Media.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenStampen Local Media

Givetvis kommer det att synas i tidningen när en så stor andel av den redaktionella personalen försvinner poängterar Cecilia Krönlein. Och att det är sorgligt att behöva ta till dessa åtgärder. Men hon säger också att ledningens uppgift är att läsarna ska märka så lite som möjligt.

20 redigeringstjänster försvinner då koncernens nya redigeringsnav i Trollhättan tar över sidproduktionen. Men ett 10-tal tjänster ska flytta dit så nettobesparingen blir 10 tjänster.

GP kommer inte längre att ha någon egen grafikproduktion. Antalet fotografer kommer i princip att halveras, från dagens 15 tjänster till 8 efter omorganisationen enligt det förslag som presenterats i dag.

Vi har strävat efter att ta så lite som möjligt på våra skrivande resurser men inte nått ända fram. Enligt förslaget blir det fem reportertjänster färre, två på centralredaktionen, två på kultur och nöje samt en featuretjänst, säger Cecilia Krönlein.

Förra hösten erbjöd koncernen de som ville sluta då arbetsbefrielse under uppsägningstiden plus tre extra månadslöner. I dag är det inte tal om något utöver avtalet.

Det har vi inte råd med.

Hur många tror du nappar på det här erbjudandet?

Det vågar jag inte spekulera i.

De anställda har sommaren på sig att fundera om de vill göra något annat. Sista augusti ska ansökningarna vara inne.

100 jobb bort från Stampen Local Media

Lena Larsson: Vi sparar 60 miljoner

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.