Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Cathrine Wiernik ny programdirektör på TV4-Gruppen

Publicerad: 26 januari 2015, 12:40

Cathrine Wiernik blir ny programdirektör allmän-tv för TV4-Gruppen, en roll som varit vakant sedan Åsa Sjöberg i höstas blev innehållsdirektör.


Cathrine Wiernik  är idag inköps- och formatchef och har tidigare varit chef för format och utveckling och innan dess intake- och omvärldsansvarig och exekutiv producent.

”Cathrine Wiernik är en av branschens mest erfarna, med en bred och djup kunskap att leda innehållsarbetet och säkerställa bästa innehåll oavsett genre för alla våra kanaler och plattformar. Digitaliseringen ställer fortsatta krav på samordning och snabbhet. Cathrine har en enorm förmåga att inspirera och engagera, har ett absolut gehör för kvalitativt innehåll, och jag är oerhört glad att Cathrine tackat ja till uppdraget”, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör TV4-Gruppen, i en kommentar.

Cathrine Wiernik blir ansvarig för verksamheterna inom de tre innehållsavdelningarna program, inköp, och drama. Hon tillräder omgående och rapporterar till Åsa Sjöberg.

”Att mobilisera ännu mer kring det digitala och att optimera våra rättigheter för alla plattformar och fönster är grunden för att vi även framöver ska kunna erbjuda det bästa och mest relevanta innehållet för våra tittare och användare. Vi kommer också se över hur vi organisatoriskt kan hitta synergier mellan drama, program och inköp, men också i övrigt inom huset och koncernen, allt för att kunna jobba ännu bättre med våra program, och skapa must see-innehåll också i en digital värld”, säger Cathrine Wiernik i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev