Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Carina Tenor får årets POLIS-stipendium

Publicerad: 23 mars 2017, 13:52

Carina Tenor, webbreporter på Nerikes Allehanda i Örebro, blir årets stipendiat för POLIS/Journalistfonden Research Fellowship som utses av Journalistfonden för vidareutbildning.


Hon arbetar deltid på NA:s redaktion med titeln ”live editor” och deltid som projektforskare vid Södertörns högskola med fokus på hyperlokala medier.

Projektet hon får stipendiet för handlar om att studera och jämföra hyperlokal journalistisk i Sverige och Storbritannien. Hyperlokal digital journalistik blir vanligare i Sverige, men Storbritannien ligger längre fram och här finns fler exempel och mer erfarenheter.

Journalistfondens stipendium, som instiftades 2011, ger en svensk journalist möjlighet att under en månad studera hur nyhetsjournalistik påverkas av webbsajter, bloggar, sociala medier och annat som ingår i den digitala medieteknologin. Studierna sker främst vid medieinstitutet POLIS, knutet till London School of Economics i London.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News